mandag 22. juni 2009

Midtsommarfest ved Clear Lake

Endelig hadde helgen kommet, det var lørdag ettermiddag, skolen var over for uken - og planene var klare; en to timers biltur nordover gjennom vindistriktet Napa Valley og innsjøen Clear Lake - og midtsommarfest på Young Scandinavians' Club beach house. 8 norske gladgutter, 78 bokser øl, 8 soveposer fra Wal-Mart og ett minimalt to-mannstelt. Hva ville fremtiden bringe? Ville vi få det gøy? Ville Mats tilbringe søndagen i oppvasken? Spørsmålene var mange, og lite visste vi hva som ventet oss ved Clear Lakes bredder.

Etter en stund på highway'en nordover nådde vi Napa Valley, vindistriktet som nærmest er en kopi av Frankrikes vindistrikter, bare med en amerikansk touch. Vakker natur, enorme vingårder, palasser, limousiner og landsteder lå tett i tett og åpenbarte seg for oss ettersom vi kjørte dypere inn i dalen. Etter en god stund bak rattet på skogsveier nådde vi endelig Clear Lake - og nå hadde miljøet skiftet fra fransk vindistrikt til italiensk idyll - Clear Lake var som en miniversjon av Como-sjøen!

Alt endret seg når vi ankom strandhuset, hvor det var vanskelig å si hva som var høyest; stemningen, musikken eller promillen! Det ble en sinnsyk kveld, med utrolig mye moro, utallige hurricanes og grillmat. Natten ble tilbrakt på plenen med stjernene som dyne - unntatt for de (u)heldige fire som presset seg inn i to-mannsteltet.

Morgenen etter våknet vi til live en etter en, og forflyttet oss fra plenen til bryggen, hvor vi ble liggende å sole oss i timesvis, med frokost som livline. Dette gjaldt dog ikke for alle. Akkurat som Schindler's liste var redningen for mange, var Tommy's (hovedansvarlig for opplegget) liste nøyaktig det motsatte - listen over plikter som måtte utføres. Med god hjelp fra P.K, ble Mats hentet av dødsengelen, og plassert trygt foran tidenes oppvaskhaug.

Etter uante mengder oppvask (for noen), timer med stekende sol (for alle andre), litt bading og ballspill skulle hjemturen påbegynnes - og en alternativ rute ble valgt. Vi ville til stillehavet, hoppe uti, kjøre Highway 1 ned kysten, spise på en skikkelig amerikansk diner, kjøre over Golden Gate og så hjem til Mountain View. GPS'en sa 5-6 timer - det ble ca 10:P Endeløse svingete, humpete skogsveier opp og ned åser, kuer i veien, og "road work ahead" stakk kjepper i hjulene, stillehavet var for kaldt til å bade i, og dineren ble byttet ut med tidenes tregeste hotellkjøkken. Men for en tur!! Utrolig mye moro i bilen, flotte utsikter, fantastiske bilder og allsang - det ble rett og slett tidenes roadtrip i California. Dette glemmer vi ikke!! Bilder kommer fortløpende:-) We love you California!

Stay tuned,

-O.M

2 kommentarer:

  1. lite å gjøre på jobb i dag eller?

    SvarSlett
  2. Årets morsomste da Mats ble hentet av dødsengelen!

    SvarSlett