mandag 6. juli 2009

Carmel-by-the-sea

Fredag, California, sol og sommer..Hva skal man ta seg til? Etter å ha våknet til live og igjen konstatert at været i California er upåklagelig - som alltid, fikk Fred og Ole lyst til å kjøre sørover. Målet var Carmel-by-the-sea, byen hvor Clint Eastwood en gang var borgermester, og hvor hans favorittbar (som han også eier) ligger. Målet var å komme ut av "the red triangle" - området i USA med flest haiangrep. Siden begge gjerne ville prøve seg på surfing, og begge ikke er spesielt glade i hai, virket dette som en god idé!

Turen gikk altså sørover i strålende sol, og håpet om surfebrett, bølger og sandstrand vokste seg større for hver mile vi la bak oss. Santa Cruz og Monterey ble passert, og Carmel-by-the-sea nærmet seg med stormskritt. Men, noe som også så ut til å komme nærmere var skyer og tåke. En ting man må merke seg langs kysten av California er tåken som siver inn fra Stillehavet og gjør livet surt for oss strandløver..
Det som møtte oss i Carmel var designerbutikker, restauranter, turister, flotte strender - men også tåke, mangel på surfesjapper, og vind...Det ble til at vi på ren trass la oss til på stranden for å ihvertfall "få litt lys på kroppen" og leste siste nytt om avdøde Michael Jackson i People Magazine før vi innså tapet, og reiste hjem til Mountain View og innlandets trygge solstråler. Neste gang drar vi lenger sør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar