mandag 6. juli 2009

4th of July - I'm on a boat!

Fjerde juli, og vi er i California - man kan jo ikke gjøre annet enn å feire! Brorparten av nordmennene hadde rømt sørover til L.A. denne helgen, noe vi avstod fra etter som vi reiser tilbake dit allerede førstkommende onsdag. Vi var med andre ord overlatt til oss selv, men det skulle ikke få lov til å legge demper på feiringen av nasjonaldagen:-)

Etter en lang og bedagelig lørdag med tennis, soling og grilling gikk turen inn mot San Francisco, med retning havnen og Pier 39 hvor det skulle ligge en husbåt - hvor en nordmann vi ble kjent med for en tid tilbake skulle ha fest. Ettersom vi nærmet oss Pier 39 ble folkemassen tettere og tettere og køen lengre og lengre - det viste seg å være byens beste utsiktspunkt for å få se fyrverkeriet som skulle gå av 21.30. Når vi kom gående langs kaien fikk vi øye på en hvit båt som lå å vugget, tydelig aktertung og med masse mennesker på taket - kunne dette være vår destinasjon? Oh yes...Ettersom vi bordet skipet begynte vi kjapt å lure på om taket ville holde alle menneskene, om hvem som ville dette uti først, og om hele båten ville gå ned, litt ala Titanic..

Båten var som sagt full av mennesker, og det viste seg kjapt at vi hadde orkesterplass til fyrverkeriet - og for et fyrverkeri! To identiske, synkroniserte fyrverkeri-show åpenbarte seg i mørket over San Francisco Bay, rett foran oss, i alle mulige former - og nyttårsaften i Norge bleknet i forhold..På toppen av det hele, og mot all formodning, holdt skuta ut bombardementet av festmennesker, og såvidt vi vet flyter den enda!

Etter en bisarr biltur gjennom San Fran's gater gikk turen til baren Vertigo - men enda viktigere, sagnomsuste Grubsteak's, en utrolig hyggelig og kjent amerikansk diner, hvor sulten ble stilt. Endelig fant vi en skikkelig diner! Mette og fornøyde og litt slitne gikk turen tilbake til Mountain View, hvor vi sovnet stille inn - fornøyde over å ha opplevd en skikkelig amerikansk 4. juli-feiring:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar